top of page
016Elena_Kecman_foto_Mankica_Kranjec.jpg

Moja zgodba

Sem Elena Kecman, pedagoginja in psihoterapevtka.

Petletni študij transakcijske analize (TA), smer svetovanje, sem leta 2010 zaključila pri priznanem psihoterapevtu Zoranu Milivojeviću (TSTA – Teacher and Supervisor of Transactional Analysis). Leta 2021 sem pridobila certifikat Transakcijska analitičara - psihoterapevtka. Znanje iz TA sem poglobila z izobraževanjem pri priznanih psihoterapevtih in predavateljih: Aleksandri Meško, Ivani Mandarić in Tony White-u. Znanje sem nadgradila z enoletnim študijem psihoterapije v sklopu Združenja psihoterapevtov Slovenije. Med večletnim izpopolnjevanjem sem se udeležila mnogih izobraževanj in delavnic iz vedenjsko-kognitivne terapije, logosinteze in geštalt terapije.

Po zaključeni gimnaziji, naravoslovno - matematična smer, sem študirala pedagogiko na Filozofski fakulteti v Beogradu in nato v Ljubljani. V sklopu študija sem se pri mnogih predmetih srečala s svetovalnim delom in psihoterapijo. Na enoletni skupinski delavnici sem se seznanila s pristopom nenasilne komunikacije priznanega psihologa Marshalla Rosenberga. Obenem sem prebrala veliko knjig iz TA in po študiju sem se, ob delu v šoli, začela izobraževati še v tej smeri.

V prvem delu svoje poslovne poti sem 15 let delala v šolstvu in na Zavodu RS za šolstvo, obenem pa sem od leta 2010 izvajala tudi svetovanje in psihoterapijo pri Zvezi prijateljev mladine Moste-Polje.

S samostojno svetovalno in psihoterapevtsko prakso sem začela leta 2013. Izvajam osebno svetovanje in psihoterapijo za odrasle in otroke. Vodim izobraževanja in delavnice za starše in pedagoške delavce ter otroke in najstnike.

Pri delu uporabljam tehnike transakcijske analize, logosinteze, vedenjsko kognitivne terapije in geštalt terapije.

O meni osebno

Najprej sem žena in mama, potem prijateljica in nato psihoterapevtka, pedagoginja in predavateljica.

Z možem živiva skupaj že več kot 20 let. Združujeta naju skupne vrednote, odnos do soljudi, skupni interesi v prostem času in podobni pogledi nase, na druge ljudi in na svet. Najino življenje osrečuje in popestri najin živahni osnovnošolec.

V prostem času se najraje družim z družino in prijatelji, berem knjige, gledam filme in gledališke predstave, poslušam glasbo in hodim na koncerte, obiskujem muzeje, se sprehajam v naravi ter se ukvarjam z jogo. Zelo rada potujem in raziskujem nove kraje in spoznavam nove kulture in ljudi.

bottom of page