top of page
Man Reaching Star
Psihoterapija

Kaj je psihoterapija?

Kaj je transakcijska analiza?

Individualna terapija
Individualna terapija

Poteka med terapevtom in klientom, ena na ena, enkrat na teden. Eno srečanje traja 55 minut.


Z individualno psihoterapijo vam lahko pomagam pri težavah s samopodobo in samospoštovanjem, pri tesnobi, težavah v odnosu s partnerjem-ko, otrokom ali drugimi družinskimi člani. Pri težavah v komunikaciji v službi, v odnosih s prijatelji, pri učnih težavah ali težavah s pozornostjo in aktivnostjo.

Lahko vam pomagam pri depresiji in samomorilnih težnjah, spoprijemanju s travmami in drugimi stresnimi dogodki, kronično bolečino in utrujenostjo ter izgorelostjo.

Terapija za otroke in mladostnike
Terapija za otroke in mladostnike

Pri delu z otroki in mladostniki izhajam iz osnovnega razumevanja njihovega doživljanja sebe, sveta in ljudi, ki jih obkrožajo. Pri delu z njimi je najpomembnejša povezanost med mano in otrokom ali mladostnikom in vzpostavljanje zaupanja ter občutka varnosti.


Glede na lastno doživljanje delamo na spremembah njihovega vedenja in čustvovanja ter odnosov do drugih ljudi. Zelo pogosto z otroki delamo na tem, kako naj se postavijo zase v šoli in/ali doma, povedo kar želijo, kako naj rečejo NE in izražajo mnenje. S tem dobijo dovoljenje, da dajo prostor sebi, lastnemu razmišljanju in čustvovanju ter željam.


Pri delu z otroki je večji poudarek na uporabi drugih tehnik, kot so risanje, pisanje, igra vlog, uporaba slik in fotografij ter kart, uporaba lutk in plišastih igrač, gledanje kratkih filmov ali poslušanju skladb. Manj je naglasa na besednem izražanju kot pa pri delu z odraslimi.


Način svojega dela prilagodim vsakemu otroku oz. mladostniku posebej, glede na njegovo starost ter čustven, socialen in kognitivni razvoj.

Svetovanje za starše
Svetovanje za starše

Poteka med terapevtom in starši oz. skrbniki. Eno srečanje traja 80 minut.


Starševsko svetovanje je primerno za vse, ki želijo izpopolniti svojo vlogo starša, se še bolj povezati z otrokom, ga razumeti ne glede na težave in le-te uspešno razreševati.


Če je v terapijo že vključen otrok, so srečanja s starši le občasna, približno 1x na mesec. Odvisno od težav pri otroku.


Če pa starši pridejo le na svetovanje, ne da je v obravnavo vključen tudi otrok, se dobivamo 1x tedensko. Srečanja s starši so svetovalna in psihoedukacijska.

Partnerska terapija
Partnerska terapija

Pogovor poteka med terapevtom in obema partnerjema. Eno srečanje traja 80 minut in se dobivamo vsak teden.


Partnerska terapija je primerna za vse pare, ki želijo izboljšati svoj odnos, se čustveno povezati, naučiti razreševanja konfliktov, se medsebojno slišati, sprejemati in izražati ljubezen.


Delam tudi s partnerji, ki so v dvomih ali ostati skupaj ali se ločiti in s pari, ki so v procesu ločevanja in potrebujejo pri tem podporo in svetovanje. Psihoterapevtski proces v tem primeru pomaga, da se partnerja razideta na čim bolj primeren način, tako za njiju, kot predvsem za otroke, ki običajno v ločitvenem procesu zelo trpijo.

bottom of page